- 40g chleba (u mnie żytni na zakwasie)
- 40g Buratty
- 15g parmezanu
- 35g szparagów zielonych
- szczypta pieprzu i soli i odrobina oliwy
Pasta:
- 80g bobu
- 5ml oliwy z oliwek
- 30g skyra naturalnego
- pieprz, sól, sok z cytryny, czosnek Opcjonalnie szpinak/listki bazylii do dekoracji
Pasta: Bób gotujemy w osolonej wodzie około 15/20 min. Odcedzamy, obieramy (opcjonalnie). Kilka sztuk zostawiamy do dekoracji resztę miksujemy z resztą składników na pastę (jeśli okaże się za gęsta, można dodać odrobinę wody). Szparagi marynujemy w oliwie soli i pieprzu, grillujemy w piekarniku nagrzanym na 200 stopni przez 8-10 minut. Kromkę chleba wkładamy do opiekacza na 3 minuty. Gotowy chleb smarujemy pastą, układamy burattę, resztę bobu, zgrillowane szparagi, posypujemy startym parmezanem i opcjonalnie listkami bazylii
Smacznego!
- 40g bread (I used rye sourdough)
- 40g burrata
- 15g Parmesan
- 35g green asparagus
- A pinch of salt and pepper and a splash of olive oil
For the spread:
- 80g broad beans
- 5ml olive oil
- 30g natural skyr
- Pepper, salt, lemon juice, garlic
(Optional: spinach or basil leaves for garnish)
Spread: Cook the fava beans in salted water for about 15–20 minutes. Drain and peel them (optional). Set a few aside for garnish, and blend the rest with the other spread ingredients (if the mixture is too thick, you can add a bit of water). Marinate the asparagus in olive oil, salt, and pepper, then grill in the oven at 200°C for 8–10 minutes. Toast the slice of bread in a sandwich maker for 3 minutes. Spread the broad bean paste over the toasted bread, top with burrata, the remaining broad beans, grilled asparagus, grated Parmesan, and optionally some basil leaves.
Enjoy your meal!