- 1/2 awokado (65g)
- 1 jajo kurze (55g)
- 1/2 cukinii (150g)
- 1/3 brokuła (170g)
- 1 łyżeczka koperku
Sos vinegret:
- ząbek czosnku
- pieprz
- sól
- 1 łyżka oliwy z oliwek (10ml)
- 1/2 łyżeczki miodu (5ml)
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Cukinię i brokuły dokładnie myjemy. Cukinię kroimy w cienkie paseczki tak, aby przypominały one makaron (najlepiej użyć krajalnicy do warzyw). Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie do na pół twardo, odcedzamy, kroimy na mniejsze kawałki. Jajko gotujemy na twardo (7-8 minut od czasu wrzenia wody) i kroimy w kostkę. Połowę awokado kroimy w dużą kostkę/plastry.
Sos vinegret: ząbek czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy sól, pieprz, miód, oliwę z oliwek i sok z cytryny i mieszamy.
Łączymy wszystkie składniki ze sobą, polewamy sosem i dodajemy drobno posiekany koperek.
Smacznego!
• 1/2 avocado (65g)
• 1 chicken egg (55g)
• 1/2 zucchini (150g)
• 1/3 broccoli (170g)
• 1 teaspoon fresh dill
Vinaigrette dressing:
• 1 clove garlic
• Pepper
• Salt
• 1 tablespoon of olive oil (10ml)
• 1/2 teaspoon of honey (5ml)
• 1 teaspoon of lemon juice
Wash the zucchini and broccoli thoroughly. Cut the zucchini into thin strips resembling noodles (a vegetable spiralizer works best). Boil the broccoli in lightly salted water until it’s semi-soft, then drain and cut into smaller pieces. Hard-boil the egg (7–8 minutes after the water starts boiling), then dice it. Cut half of the avocado into large cubes or slices. For the vinaigrette: crush the garlic clove, then mix it with salt, pepper, honey, olive oil, and lemon juice. Combine all ingredients in a bowl, drizzle with the dressing, and top with finely chopped dill.
Enjoy your meal!