Żytnie kanapki z jajkiem na miękko i warzywami

Czas na posiłek szybki, prosty, zdrowy i smaczny! Czego chcieć więcej? Koniecznie wypróbuj ten przepis!
Ten posiłek idealnie nada się jako śniadanie, II śniadanie czy kolacja! Wartość energetyczna porcji wynosi: 350 kcal.

SKŁADNIKI:

- 2 kromki chleba żytniego razowego (60g)

- 2 jaja kurze (110g)

- Garść szpinaku (25g)

- 3 sztuki rzodkiewki (45g)

- 1/2 sztuki pomidora (80g)

- 1 łyżka serka naturalnego Bieluch (25g)

- Przyprawy: sól, pieprz, oregano/bazylia

PRZYGOTOWANIE:

Zagotowujemy wodę w garnku. Gdy woda zacznie wrzeć, zmniejszamy ogień tak, aby woda delikatnie się gotowała. Gotujemy jajka przez około 3-4 minuty. Następnie studzimy jajka w zimnej wodzie i ostrożnie obieramy. Kanapki smarujemy serkiem naturalnym, dodajemy umyty szpinak, pokrojone jaja i dopraw. Na talerz dodajemy pokrojone w plastry warzywa: pomidor i rzodkiewkę.

Smacznego!

Zobacz inne przepisy

Zobacz wszystkie