- 150 g twarogu chudego
- 100 g skyra naturalnego
- 10 g waniliowej odżywki białkowej (opcjonalnie)
- 4-5 g żelatyny
- 40 ml wrzącej wody
- 20 g erytrytolu
- 50 g borówek
- 30 g malin
* oczywiście można dodać inne owoce, np. truskawki, jagody, jeżyny
Żelatynę rozpuszczamy we wrzącej wodzie, odstawiamy. Twaróg mieszamy ze skyrem, odżywką białkową i erytrytolem. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy żelatynę, mieszamy/miksujemy. Wylewamy do szklanego naczynia, układamy na wierzchu owocki i wkładamy do lodówki. Po 2h serniczek powinien być już gotowy.
Smacznego!
- 150 g low-fat curd
- 100 g skyr
- 10 g vanilla protein powder (optional)
- 4–5 g gelatin
- 40 ml boiling water
- 20 g erythritol
- 50 g blueberries
- 30 g raspberries
* You can add other fruits like strawberries, bilberries, or blackberries.
Dissolve the gelatin in the boiling water and set aside. Mix the low-fat curd with skyr, protein powder, and erythritol. Blend until smooth. Add the gelatin and mix or blend again. Pour the mixture into a glass vessel, arrange the fruit on top, and place in the fridge. After about 2 hours, the cheesecake should be ready.
Enjoy your meal!