Kanapka z burattą i pomidorami/Sandwich with Burrata&Tomatoes

Zamień zwykłą i nudną kanapkę z serem i szynką na coś naprawdę pysznego i pachnącego Włochami!
Komu KANAPECZKĘ Z PYSZNĄ BURATTĄ w towarzystwie POMIDORKÓW I BAZYLII? Smak? 10/10, a szybkość przygotowania to zaledwie 5 minut
Wartość energetyczna: 360 kcal

SKŁADNIKI:

- 40 g chleba żytniego na zakwasie (kromka)

- 65 g buratty

- 100 g pomidorków koktajlowych

- 20 g suszonych pomidorów

- 5 g Oliwy z oliwek

- pieprz, sól

PRZYGOTOWANIE:

Chleb wkładamy do opiekacza. W tym czasie pomidory suszone kroimy według uznania, a pomidorki koktajlowe na pół. Na gotowe pieczywo układamy poszarpaną burattę, pomidory, skrapiamy oliwą, doprawiamy, posypujemy listkami bazylii.

Smacznego!

ENG:

Swap your usual, boring ham and cheese sandwich for something truly delicious that smells like Italy! Who wants a SANDWICH WITH DELICIOUS BURRATA accompanied by CHERRY TOMATOES AND BASIL? The taste? 10/10, and it takes just 5 minutes to prepare.
Energy value of the portion: 360 kcal

INGREDIENTS:

- 40 g of rye sourdough bread (1 slice)

- 65 g of burrata

- 100 g of cherry tomatoes

- 20 g of sun-dried tomatoes

- 5 g of olive oil

- Pepper and salt

PREPARATION:

Place the bread in a toaster. While it's toasting, cut the sun-dried tomatoes as you like, and slice the cherry tomatoes in half. Once the bread is ready, layer it with torn burrata, tomatoes, drizzle with olive oil, season with salt and pepper, and sprinkle with fresh basil leaves.

Enjoy your meal!

Zobacz inne przepisy

Zobacz wszystkie