PIECZONY SZNYCEL Z INDYKA Z GOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI I SURÓWKĄ Z BURACZKA 😀
Do namoczenia mięsa:
- 80g mleko 1,5 % tłuszczu
- 20g cebula
- 10g musztarda dijon
- 1g sól himalajska
Plastry indyka wkładamy do mleka z plastrami cebuli, solą i pieprzem na około 1.5h (najlepiej zrobić to dzień wcześniej). Wyjmujemy i osuszamy, rozbijamy mięso tłuczkiem, solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą. Na talerz wysypujemy trochę mąki, a na drugim talerzu mieszamy otręby i płatki migdałów, w miseczce roztrzepujemy białka. Panierujemy mięso w mące, następnie w białku i otrębach/płatkach owsianych . Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni (termoobieg) na papierze do pieczenia przez 12-15 minut. W tym czasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Składniki na surówkę trzemy na tarce, mieszamy z olejem i przyprawami. Wyciągamy mięso z piekarnika, przekładamy razem z surówką i odcedzonymi ziemniakami na talerz 👌
Smacznego!
The standard version with salad and potatoes can reach up to 900 kcal
- 150g potatoes
- 100g turkey schnitzel
To marinate the meat:
- 80g 1.5% fat milk
- 20g onion
- 10g Dijon mustard
- 1g Himalayan salt
Breading:
- 35g egg white
- 10g rolled oats or oat bran
- 15g spelt flour
- 10g almond flakes
Salad:
- 90g vacuum-packed organic beetroot (for those who don’t have time to cook fresh ones for a
million hours )
- 50g apple
- 5g universal rapeseed oil
- 1g Himalayan salt
- 1g pepper
Optional: a dash of lemon juice
Place turkey slices in milk with onion slices, salt, and pepper for about 1.5 hours (ideally, do this the day before). Remove and pat dry, tenderize with a meat mallet, season with salt and pepper, and spread with mustard. Put some flour on one plate; on another, mix the oats and almond flakes; and beat the egg whites in a small bowl. Bread the meat in flour, then in egg whites, then in the oat/almond mixture. Bake in a preheated oven at 220°C (convection setting) on parchment paper for 12–15 minutes. Meanwhile, boil the potatoes in salted water. Grate the salad ingredients, mix with oil and spices. Take the meat out of the oven, serve with the salad and strained potatoes on a plate.
Enjoy your meal!