Masa na placki:
- 150 g serka wysoko białkowego
- 2 białka jaja kurzego
- 10 g odżywki białkowej (u mnie smak waniliowy)
- 30 g mąki (u mnie ryżowa)
- przyprawy: kurkuma, cynamon, imbir
Dodatki na wierzch:
- 50 g borówek
- 10 ml syropu klonowego
- 50 g skyra naturalnego
Do smażenia:
- odrobina oleju rzepakowego
Masę na placki miksujemy. Borówki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozgrzewamy olej na patelni, wylewamy za masę w formie placków, przykrywamy pokrywką i smażymy na średnim ogniu 2 minutki. Odwracamy placuszki i dosmażamy minutkę. Gotowe placki przekładamy na talerz, posypujemy borówkami, polewamy syropem. Chwytamy placka w rękę i maczamy w jogurcie.
Smacznego!
For the pancake batter:
- 150g high-protein cottage cheese
- 2 chicken egg whites
- 10g protein powder (I used vanilla flavor)
- 30g flour (I used rice flour)
- Spices: curcuma, cinnamon, ginger
Toppings:
- 50g blueberries
- 10ml maple syrup
- 50g natural skyr yogurt
For frying:
- A little rapeseed oil
Blend the pancake batter ingredients. Wash the blueberries and pat them dry with a paper towel. Heat the oil in a pan, pour the batter to form pancakes, cover with a lid, and fry on medium heat for 2 minutes. Flip the pancakes and cook for another minute. Once done, transfer the pancakes to a plate, top with blueberries, drizzle with maple syrup, and serve with yogurt for dipping.
Enjoy your meal!