- 1 jajo kurze (55g)
- 1/4 kostki twarogu półtłustego (50g)
- 1 łyżka mąki orkiszowej (15g)
- 1/2 awokado (50g)
- 50g łososia wędzonego
- 1 garść pomidorków koktajlowych (100g)
- 1/4 cebuli (25g)
- 1/2 ząbka czosnku
- Przyprawy: sól, pieprz, oregano
Do smażenia:
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek (5g)
Do miski wbijamy jajo, twaróg, mąkę, szczyptę soli, oregano, posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Ugniatamy widelcem do uzyskania dość gładkiej masy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy placuszki z dwóch stron na małym ogniu przez około 2-3 minuty z każdej strony. Wykładamy na talerz i podajemy z pokrojonym awokado, łososiem i pomidorkami.
Smacznego!
• 1 chicken egg (55g)
• 1/4 block of semi-fat cottage cheese (50g)
• 1 tablespoon of spelt flour (15g)
• 1/2 avocado (50g)
• 50g smoked salmon
• 1 handful of cherry tomatoes (100g)
• 1/4 onion (25g)
• 1/2 garlic clove
• Spices: salt, pepper, oregano
For frying:
• 1 teaspoon of olive oil (5g)
Crack the egg into a bowl, add the cottage cheese, flour, a pinch of salt, oregano, chopped onion and crushed garlic. Mash with a fork until you get a smooth mixture. Heat the olive oil in a pan. Fry the pancakes on low heat for about 2-3 minutes on each side. Place them on a plate and serve with sliced avocado, salmon, and tomatoes.
Enjoy your meal!