- 100 g twarogu chudego (1/2 kostki)
- 1 jajko kurze
- 25 g szpinaku (garść)
- 20 g sera tartego Mozzarella (2 łyżki)
- 30 g awokado (1/4 sztuki)
- 20 g cebuli (1/4 sztuki)
- 60 g pomidorków koktajlowych
Przyprawy: szczypta soli kłodawskiej/himalajskiej, szczypta pieprzu czarnego
Twaróg mieszamy w misce z jajkiem, 1 łyżką mozzarelli oraz solą i pieprzem. Następnie tak przygotowaną masę wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180*C (termoobieg) przez ok. 20-25 minut. Gdy placek będzie gotowy, wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na talerz, następnie układamy na nim garść umytego wcześniej szpinaku, łyżkę mozzarelli, 30 g awokado, 20 g cebuli oraz 60 g pomidorków koktajlowych. Wszystko zawijamy w tortillę.
Smacznego :)